Current song:

Tuala Wanita Berisi Syabu

KUALA LUMPUR: Seorang wanita warga Afrika dikesan cuba menyeludup dadah dipercayai syabu dengan menyembunyikan kira-kira 500 gram dadah berkenaan pada alat sulitnya menggunakan pelapik khas dibentuk seperti tuala wanita.

Wanita berusia 30 tahun dan berasal dari Guinea, Afrika Selatan itu turut menyembunyikan satu kilogram lagi dadah sama dalam ruang khas bagasi dibawanya ditahan kira-kira jam 8 malam Khamis lalu di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Pengarah Jabatan Siasatan Narkotik Bukit Aman, Datuk Noor Rashid Ibrahim berkata, wanita terbabit yang baru tiba dengan penerbangan dari Kaherah, Mesir, diperiksa secara rambang selepas didapati berada dalam keadaan mencurigakan.

“Hasil pemeriksaan, polis menemui satu kilogram dadah dipercayai syabu dalam ruang khas beg dibawa suspek dan pemeriksaan lanjut menemui 515 gram dadah sama dalam pelapik khas seluar dalam dipakainya.

“Semua dadah itu dianggarkan bernilai RM270,000 dan mengikut rekod, suspek baru pertama kali masuk ke negara ini menggunakan pas lawatan sosial sebagai pelancong,” katanya di sini, semalam.
Suara

Suara

Suara
Suara