Current song:

Nora Serik

Nora Danish
Asyik dikaitkan dengan aktor yang digandingkan bersama dalam produksi membuatkan Nora Danish, 31, rimas hingga membuatkannya lebih selesa keluar bersama rakan bukan selebriti.

Bukan mahu menjarakkan hubungan dengan teman seperjuangan, sebaliknya pelakon yang menyandang status ibu tunggal itu enggan persahabatan di luar waktu kerja disalah erti, sekali gus mengundang rasa kurang selesa mana-mana pihak.
Terbaru, sekali lagi Nora menjadi topik perbualan apabila gambarnya bersama pengacara, Qi Razali, 36, yang dikongsi menerusi Instagram dikatakan sebagai tanda mereka punya hubungan.

Seperti gosip terdahulu membabitkan beberapa artis seperti Adi Putra, Shaheizy Sam dan Anuar Zain, tegasnya, mereka dianggap tidak lebih daripada kawan.

“Saya memang suka berkongsi gambar di lokasi dengan peminat, termasuk ketika menjalani penggambaran filem terbaru, Bencinta, di Langkawi yang menggandingkan saya dengan Farid Kamil dan Qi. “Bagi saya, gambar itu macam paparan lain juga. Tambahan pula, kami sama-sama solo, jadi rasanya tidak salah berkongsi detik di set sebagai antara promosi filem terbabit.

Bagaimanapun, saya tak sangka selepas itu kami dicop makin intim. “Kadang-kadang saya kasihan juga kepada mereka. Kalau bujang, ia masih boleh diterima. Jika sudah bergelar suami orang, seperti Adi, sedikit sebanyak ia boleh memberi kesan kepada orang lain,” katanya ketika ditemui pada majlis memperkenalkan koleksi Hari Kekasih Pandora, di Ampang, semalam.

Selain Nora, majlis yang dikendalikan Datuk Yasmin Yusoff itu turut diserikan kehadiran pasangan suami isteri, Lisdawati dan Fauzi Nawawi, selain Marsha Milan Londoh.

Walau diasak 1,001 persoalan mengenai kehidupannya, ibu kepada Putra Rayqal Ramli Rizal Ashram, 4, tetap memberi jawapan dengan tenang, sesekali kedengaran tawa kecilnya. Sempat berseloroh, dia mahu lebih bersedia sebelum menjalani penggambaran drama arahan Michael Ang, Mac depan, apabila pasangannya nanti ialah aktor Indonesia, Randy Pangalila.

“Nampaknya selepas Qi, ‘kekasih’ saya selepas ini tentu saja aktor seberang, Randy (Pangalila).

Apatah lagi drama itu nanti berkisar mengenai percintaan,” katanya yang turut menafikan sedang didekati seorang usahawan.

Bagaimanapun, bicaranya kembali serius tatkala menyentuh pembikinan Bencinta, yang dianggap memperlihatkan dari sisi berbeza bersama watak Fathia, isteri teraniaya yang bangkit membalas kekejaman suami.

Demi tuntutan watak, aktres itu sanggup menjalani latihan fizikal dan seni mempertahankan diri selama dua bulan, malah di set Nora sanggup melakukan sendiri semua babak pergaduhan.

“Filem ini memang sesuatu yang baru bagi saya. Bukan sebelum ini tidak pernah membawakan watak wanita lasak, cuma kali ini saya betul-betul bertinju dan menendang ‘suami’ lakonan Farid.

“Sampai satu babak, Farid benar-benar tertolak dahi saya ke meja dan benjol itu masih kelihatan sampai hari ini. Berkali-kali dia minta maaf, tapi ia kemalangan kecil saja kerana saya sendiri tersilap percaturan. Apa pun, saya puas,” ulasnya mengenai pembikinan yang mengambil masa dua minggu untuk disempurnakan.

Tambahnya lagi, bukan lelah mahupun sakit melakukan adegan lasak membuatkan air matanya berlinang, sebaliknya rindu terhadap Rayqal membuak-buak kerana julung kali berjauhan anak tercinta.

“Saya tak pernah berpisah lama dengan Rayqal. Menitis juga air mata terkenangkan anak, tetapi selepas hari ke-10, keluarga membawanya ke Langkawi. Kami sama-sama berpelukan macam bertahun tak jumpa,” ceritanya.

Ditanya kekerapan Nora bercuti bersama bekas mentua hingga peminat tertanya-tanya, katanya mereka tetap keluarga biarpun hubungannya dengan Jejai sudah berakhir.

“Mommy dan Daddy saya anggap seperti ibu bapa sendiri.

Seperti percutian ke Dubai, baru-baru ini, mereka mengajak saya dan takkan saya mahu mengecilkan hati mereka? Biar apa yang terjadi, mereka tetap keluarga saya,” katanya.


Sumber Dari Berita Harian
Disiarkan Pada : 01/02/2013

Suara

Suara

Suara
Suara